Profesija: Konsultants
Mājas lapa: http://iceberg.mix.lv

Žurnāli, kurus lasu es:

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
…un vēl pāris lietas, kas uzlabos garastāvokli
Publicēts 11. augustā, 2008.
Ja vakars rādās galīgi vientulīgs un apkārt staigāt nav iekšā, varbūt kāds padoms, kā kliedēt vientulības sajūtu. Maini ieradumus un sāc nodarbināt sevi un savas smadzenes.

Izbeidz katru vakaru savā TV blenzt stulbus krievu seriālus un pārējās amerikāņu muļķības (jēli šovi par „pasaulē lielāko Lielāko”)

Šis sviests ir vajadzīgs tiem, kuriem „viss ir kārtībā un dzīve iegājusi rutīnā”. Bet – ne tev. Noskaties kādu labu filmu (šeit noderēs lielākā movie portāla IMDB TOP250) kopā ar Carlsberg alu (nepārvērtē tikai savus spēkus un nesabojā filmas skatīšanos) sanāks itin labi pavadīts laiks.

 

Nesēdi pie datora ilgāk nekā tev vajadzīgs

Tici man – internets ir pārbāzts ar informāciju un citādām stulbībām, vari nokačāt da jebko un atrast pat pašu velnu, taču bezjēdzīga sērfošana un „kaut kā” meklēšana būs tikai lieki nosists laiks, vēl viens solis pretī līkai mugurai un vēl viens lēciens pretī bezjēdzīgai dzīves izniekošanai. Tāpat nevajag pārāk ieslīgt datorspēļu trenkāšanā. Jā, zinām – labs action gabals (piemēram Assasins Creed) tiešām atslēdz no pasaules un problēmām, taču – saudzē sevi, nervus un savu laiku. Jo kārtējā kliedziena „Fuck!” vai „Stulbeni, kur tu lien?!” vietā – labāk ņem un izvingrini savu stīvo ķermeni: uztaisi presītes, izvelc no pagultes hanteles, atpumpējies, izvingrojies. Improvizē pēc sirds patikas. Iespējams, tas aizraus un liks to atkārtot katru vakaru no jauna un atkal.

 

Neiznieko enerģiju stresojot un kūpināt galvu dēļ domas „Ko šovakar darīt?”

Neskraidi apkārt pa māju un pārtrauc bakstīt ar pirkstu istabu stūrus aiz neziņas – ko darīt, kā nodarbināt sevi, to darīt – slinkums,. Šito – vispār vēmiens rauj... Paskaties apkārt – simts punkti – tavā mājā ir bardaks! Paklāju klāt putekļu asfalts un izlietnē viegli apzaļojuši kaut kad (ne)sen izmantotie šķīvji. Netīro drēbju kaudzei tuvoties negribas. Tad – saved kārtībā savu māju! Bet tiešām – sakārto. Viena lieta, ar ko mēs atšķiramies no sievietēm – ir spēja visu izdarīt tā, kā viņas nekad neizdarīs. Un vēl – viņām tā ir „ikdienas lieta, rūpēties par mājokli”, bet vecim – tas ir īsts piedzīvojums. Moins ar-ārā – ko tikai tu neatradīsi, kad sāksi kravāt visu pa plauktiem: to lietu skaits nav aprakstāms. Iespējams – piegriezīsi pāris skrūves un salabosi TV kabeli, kas ik pa brīdim traucē normāli skatīt futbolu. Un galu galā – tu izbaudīsi gandarījumu – esi pacenties pats priekš sevis un prāts tajā brīdī arī tiks atslēgts no „ikdienas domām” un iespējams, pa vidu būsi izštukojis ko vērtīgu, kas tavu dzīvi padarīs mazliet krāšņāku? Piemēram – piezvanīsi Dacei un viņai šovakar arī nav ko darīt…

 

Vienreiz atsakies no pusfabrikātiem un pagatavo vakariņas sev pats.

Ā, iepriekš gatavoja tikai viņa, bet pats tikai prati kartupeļus nomizot? Nečīksti, zinu, ka tu neesi virtuves pavēlnieks. Bet – varbūt šis brīdis ir tieši tas, lai sevī atklātu pavāra talantu. Paņem pavārgrāmatu (labāk derētu kāda ne vecāka par 3 gadiem izdevumu piedzīvojusi), bet, ja nav – internetā atradīsi www.receptes.lv . Noteikti atradīsi sev kaut ko atbilstošu. Sāc! Labas maltītes pagatavošanai nav vajadzīgs vairāk par 40 min. Būs ko darīt un būs ko baudīt. Ja esi absolūts iesācējs, labāk ar eksperimentēšanu neaizrauties. Vienīgi ir jautājums – vai tavā ledusskapī atradīsies tas, kas vajadzīgs? Ja ne, būs vien jātec uz tuvējo „rimčiku”. Neslinko, neliela vakara pastaiga nāks par labu gan tev pašam, gan tavam ledusskapim.


Komentāri (1)
Pa.tika: Ideāls raksts, Tev ir talants motivēt!
11/08/2008 23:24
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: